Historien om Modiga Rut och julkapellet

Historien om Modiga Rut och julkapellet började en sensommar för några år sedan. Vi hade pratat löst om hur kul det skulle vara att göra nåt ihop på riktigt. En musiklärare och en frilansjournalist, nåt skoj skulle vi koka ihop tänkte vi. Nåt med musik och skrivande (och kanske lite annat också skulle det visa sig).

Fältengår6_MINDRERyssland

En vacker dag blev det gamla kapellet i vår lilla by på landet till salu. Kapellet där vår gemensamma farmor Rut trampat orgel i många år. Vi blev alldeles kollriga i kropp och själ. Tänk om vi skulle köpa det! Vi skulle kunna ha konserter, café, bokhandel, föreläsningar, shower, sommarlovskul för barn, julmys och pyssel, vi skulle kunna……tja så där lät det.

Kapellet_webb

Vi gick hem och räknade pengar, men fick inte ihop det. Kapellet såldes och vår dröm, vad skulle vi göra med den? Då dök Modiga Rut upp i våra huvuden och fullkomligt tog över. Modiga Rut är byns coolaste tant, en sagofigur som inte liknar någon annan. Hutlöst busig och snabb i vändningarna! Äventyr och full snurr är det minsta man kan räkna med när hon är i farten.

Ja vi längtade efter en härlig bok med julens skimmer mellan raderna. Den där speciella känslan av magi, möjlighet och underverk som finns i luften i advent kan också rymmas i en historia, eller hur! När november är mörk och grå behöver vi sagornas värld mer än någonsin. Där kan vi värma oss, känna hopp, fantisera, drömma och bli  alldeles bubbliga inombords oavsett om vi är 6 eller 86 år.

Hur det blev? Ja avgör själva, här kommer kapitel 1 av Modiga Rut och julkapellet :)

 

Det här inlägget postades i Författarbesök. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *