Boka oss

 Siv spökar-Musikteater barn
SofiaLena_PRESS_2000px_square
Siv spökar är den rysligt roliga uppföljaren till Siv snackar. En makalöst mysig musikteater där vi åter träffar snoken Siv. Den här gången ger hon sig ut på spöktåg i skogen med sinavänner: myran högst upp i fyran och bärfisen vid spisen.Men vad är det för läskigt som mullrar och tjuter i dunkla skogen? Spöktåget kommer av sig.Siv vill fly fältet, för tänk om det finns spöken på riktigt?

Vi blandar eget material som Ormsnoa och Fisen vid spisen med välkända sånger där barnen får vara med och röra sig och sjunga.

35 skojiga minuter med musik, sång och saga.
Från ca 3 år.

Föreställningen baseras på boken Siv spökar (3-6 år), som släpptes hösten 2019.
Siv spökar har fått strålande recensioner av Bibliotekstjänst och rekommenderas för förskola och lågstadium. Så här skriver lektören Kristina Rydälv Kåreby ( i BTJ-häfte nr 1- 2020):

Med ett ordrikt och färgstarkt språk lotsas läsaren fram i en förvecklingssaga som innehåller både motstånd, rädsla, glädje och lösningar – liksom livet själv. Lite ovanligare ord som “skaldjursplatå” och ”tournedos” behöver kanske förklaras för lyssnaren, men skapar en härlig dynamik i kombination med de enklare rimmen som t.ex. “yr” och “flyr.”

”Den hårda pärmen och de kraftiga, bestrukna pappret ger en hållbar inbindning som tål att läsas om och om igen. Boken är även lämplig på förskolan och på lågstadiet där rimmen kan användas för att träna stavelser och taktkänsla.

 

Siv snackar! -Musikteater barn
SIVSNACKAR_Webb

I musiksagan Siv snackar! möter vi den sällskapssjuka snoken Siv, skogens största skvallerorm! Fru Sorks födelsedag närmar sig och Siv får nys om vad som gömmer sig i det stora paketet. Men kan hon hålla en hemlighet? Nu blir det kalas med objudna
gäster och spännande överraskningar.

Sivsnackar_webbSivsnackar_webb2

Vi sjunger och rör oss tillsammans.  En skön mix av välkända barnsånger och egenskrivet material. Vi träffar snigeln Sören,ugglan Harry, kaninen och spindeln. Ja nu blir det skratt och skoj!

Sång, mys och saga, för barn ca 3 år och uppåt.
Föreställningens längd: ca 35 min

Siv snackar-några goda exempel på spelningar/projekt
Hösten 2016 turnerade vi i sex veckor med föreställningen Siv snackar på uppdrag av
Folkets hus och parker i Mellansverige. En fantastisk resa där vi spelade för drygt tusen
barn.

Sommaren 2018 valde Kumla kommun att ge kommunens alla 4-5-åringar en kulturupplevelse i form av bokgåva + föreställning. Alla barn fick varsitt exemplar av Siv snackar, och fick sedan se musikteater-föreställningen med samma namn,
Vilket hejdundrande bok- och musikkalas det blev! Detta skedde inom ramen för Skapande förskola.

 

Tut tut! Här kommer Modiga Rut-musikteater barn
Tut_webb

Under 2015  och 2016 har vi turnerat med föreställningen “Tut, tut! Här kommer Modiga Rut”, en bubblande busig musikteater, baserad på Modiga Rut-böckerna. Sång, musik, högläsning och en och annan lösnäsa :) En härlig stund för barn ca 5-9 år.
Föreställningens längd: ca 40 min.

 

Barn hela livet-inspirationsföreläsning med musik

LENASOFIA3

Inspirationsföreläsningen Barn hela livet, är vår historia om att följa sina drömmar. Om kraften i kreativiteten, om att våga vara barnslig och lekfull, om möjligheter, mod och lusten att skapa.  Om alla härliga och häftiga Modiga Rut-kvinnor som finns där ute, och de som finns inom oss. Och så blir det egenskriven musik och högläsning förstås. Äppeltango, bilåkarrökaren Rally-Rut och Sången om ett lysande träd.

Sagor för barn mellan 30-100 -nånting :) En stund av värme, inspiration och skaparkraft! Föreläsningens längd: ca 50 min.

Några uppdragsgivare:
Stockholms litteraturmässa
Föreningen Folkets hus och parker Mellansverige
Örebro Stadsbibliotek
Eskilstuna kommun-Årbyfestivalen
Askersunds kommun-Barnveckan i Askersund

Vingåkers bibliotek
Köpings bibliotek
Örebrokompaniet-Örebro 750 år-
Hallsbergs kommun-Förskolekalas för 100 sex-åringar
Kumla kommun-Konst på hög för barn
Haga bibliotek-Örebro
Svenska kyrkan Trosa
Svenska kyrkan Västerås
Svenska kyrkan Vingåker
Svenska kyrkan Österåker
Svenska kyrkan Laxå
Svenska kyrkan Nynäshamn
Svenska kyrkan Nyköping
Svenska kyrkan Avesta
Svenska kyrkan Glanshammar
Marieberg galleria-Örebro
m fl.