Röster om Rut

Siv spökar
Med ett ordrikt och färgstarkt språk lotsas läsaren fram i en förvecklingssaga som innehåller både motstånd, rädsla, glädje och lösningar – liksom livet själv. Lite ovanligare ord som “skaldjursplatå” och ”tournedos” behöver kanske förklaras för lyssnaren, men skapar en härlig dynamik i kombination med de enklare rimmen som t.ex. “yr” och “flyr.”

”Den hårda pärmen och de kraftiga, bestrukna pappret ger en hållbar inbindning som tål att läsas om och om igen. Boken är även lämplig på förskolan och på lågstadiet där rimmen kan användas för att träna stavelser och taktkänsla.

Bibliotekstjänst,häfte nr 1- 2020, lektör: Kristina Rydälv Kåreby,

Siv snackar
Det varierade ordförrådet och det musikaliska rimmet ger både läsare och lyssnare god
träning på både uttal och rytm, boken kan med fördel användas i förskolan.
Bibliotekstjänst häfte nr: 22, lektör: Kristina Rydälv Kåreby

Modiga Rut och julkapellet
”..Detta är ju en ypperlig historia för en tv-serie tänker jag vidare och sedan slår det mig – det här borde ju bli nästa års julkalender!”

”…Historien är varm och skildrar vinsten av att vara sig själv och sina egenheter trogen, att våga hoppas på framgång även när allt talar emot en och att det man ger, det får man tillbaka.” ”

”…historien utspelas i en mysig vintermiljö mitt i julförberedelser och passar utmärkt att läsa så här års när man inget annat hellre vill än att julafton ska komma!
barnboksprat.se

”Det här är en av de mysigaste böcker jag läst! En varm och humoristisk berättelse om en tant med krut i. Fantasin hos författarna känner inga gränser vilket roar både mig, 6-åringen och 3,5-åringen. Vi hoppas på fler böcker med Modiga Rut”
Ingrid Ekman

Lena Bjerfalk och Sofia Medin Lindström har tillsammans skrivit en härlig liten barnbok som fullkomligt sprudlar av oväntade infall. Jag läste den tillsammans med mitt barnbarn och vi hade verkligen så roligt båda två. Där finns hundarna Elis och Evert, Frans den övermusikaliska papegojan, katten Majken, fårsystrarna Nancy, Dolly och Monica samt en greve som går på lina. Men samtidigt pågår i berättelsen något hemlighetsfullt och spännande med en skum mäklare som man inte riktigt vet var man har. Det är en skickligt sammansatt berättelse full av upptåg som när vi läste den resulterade i att vi fortsatte att fantisera i samma tokiga anda som karaktäriserar denna bok. Jag kan varmt rekommendera den.”
Holger Wästlund

Modiga Rut och äppelresan
”Modiga Rut och äppelresan är som en actionthriller för barn som utspelas i många olika miljöer och innehåller karaktärer med lustiga namn, en gps, en muskelbil och en girig tjuv som älskar glitter. Vad mer kan den spänningstörstiga begära?”
barnboksprat.se