Bokmässan 2015

Bokmässan, ett äventyr av sällan skådat slag! Något vi sett fram emot hela sommaren.
September kom och vi packade bilen full med bokkartonger, bubbelvatten, klänningar, gympaskor (i särklass det smartaste och bästa valet av fotbeklädnad skulle det visa sig), roll ups, illustrationer, godis och en massa annat. Sen for vi mot Göteborg.

IMG_2985

Första dagen på mässan är till för fackfolket, inköparna, biblioteken, lärarna osv.
Andra dagen likaså. Dag tre och fyra är för allmänheten, när helgen kommer ska ALLA på
bokmässan. Vilken invasion!
bm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi pratade Modiga Rut med allsköns människor. Mässan är förstås enorm och utbudet likaså, vad hade vi som litet förlag med en helt okänd sagofigur i en pyttemonter för förväntningar egentligen? Vad ska man tro?

bm2

Intresset var stort. Inte så att de gigantiska kedjorna bönade och bad om vår uppmärksamhet, ha ha! (Snälla Lena och Sofia, stånga oss, sparka oss, gör nåt! Hoppa på oss!).  Men de allra flesta (läs: allmänheten) som passerade oss stannade upp, log och sa högt: ”Modiga Rut”. Ja just det! Sa vi. De ville bläddra, de skrattade till, ”åh, mysigt!”, ”så himla fina bilder”, ”Jag heter ju Rut!”, ”Mitt barnbarn heter Rut”, ”Min farmor hette Rut”, eller ”jag heter Rut i andranamn”. Ja vi har fingret i luften när det gäller namnval helt klart, förhoppningsvis även när det handlar om historier :)

böckerna

Det här inlägget postades i Författarbesök. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *